home live demo meer over ZZPhoera

Maak uw pc beter dan nieuw met een ssd schijf.

Voor de absolute leek: in iedere computer zit een apparaat dat dient voor de opslag van gegevens. In de vorige eeuw waren die nog redelijk beperkt maar nu heeft de techniek al voor hoge snelheid en veel ruimte gezorgd. In de meeste desktop en laptop computers zit een zogenaamde harde schijf (links op het plaatje). Dit zijn een aantal schijfjes die razendsnel rondtollen en uitgelezen worden door mechanische armpjes. Dat levert uiteraard enig geluid op en ook wat warmte.

Een nieuwe ontwikkeling is dat er betaalbare en snelle Solid State Drives op de markt zijn met wel een Terabyte opslagruimte. Deze hebben geen bewegende delen, maken geen geluid en zijn schokbestendig.

Ik heb voldoende aan 500GB en heb deze inclusief de accessoires voor minder dan € 150 (incl BTW) aangeschaft. Hier staat een perfect filmpje over hoe je het zelf kan doen, maar als je een leek ben zou ik het door een vakman laten doen. Ik was er ongeveer een uur mee kwijt!

Hieronder zie je links de metingen van de SSD en rechts de metingen van de HDD. Met oudere harde schijven kan het verschil oplopen tot een factor 4.


Je kan je inschrijven voor mijn nieuwsbrief met tips en informatie speciaal voor zzp-ers door je e-mail adres en je voornaam op te geven. Dit adres wordt alleen door mij gebruikt en nooit ter beschikking van anderen gesteld.

Nog vragen of wil je een persoonlijke toelichting? Bel +31 6 1335 7731 .


e-mail

:

voornaam

:

snapa.nl• ruyschstraat 105a 1091 bz amsterdam • +31 6 1335 7731• info@snapa.nl • kvk 34230888